Skriv ut

Vet du det?

pano_camp_logonet

 

Att jungfruoljan är den rena  olivsaften, utan tillsatser eller konsrveringsmedel, som extraheras på ett naturligt sätt genom mekaniskt förfarande i kyla .

Att oljan som är en naturprodukt  inte, till skillnad från vin. Förbättras med tiden. Genom en oxidationsprocess förlorar oljan sin fruktiga smak med tiden. Klokast är att förbruka årets produktion även om olja som varit välbevarad i 24 månader inte förlorar sina organoleptiska egenskaper.

Att luft, ljus och värme påverkar olivolja. Det är tillrådligt att förvara den vid  rumstemperatur, i en förseglad behållare och inte utsätta den för direkt solljus.

Att färgen på olían har något samband med dess smak eller lukt. Färgen på oljan bestämmer inte dess kvalitet. Sorten ger färgen.

Att användningen av extra jungfruolja minskar kolesterolet i blodet, även nivåerna av HDL hålls under kontroll, den skyddande fraktionen för åderförkalkning. Även förekomsten av LDL (det onda kolesterolet) minskas.

Att äta en kost rik på extra jungfruolja minskar risken för åderförkalkning.

Att en majoritet av den medicinska  sakkunskapen anser att den extra jungfruoljan är en antioxidant, som underlättar blodflödet i hjärtat och fördröjer åldrandet, coh bidar till aatt lågt blodtryck. Vidare underlättas matsmältningen och riskerna för härt - och kärlsjukdomar minskar.

Att den extra jungfruoljanär rik på vitaminerna A , D , K och särskillt  E – vitamin.

allioli_02sapsque