Imprimeix

Saps què?

pano_camp_logonet

 

Saps que l’oli d’oliva verge extra és el “pur suc de Olives”, sense additius ni conservants, extret de forma natural mitjançant procediments mecànics en fred.

Saps que com producte natural, i a diferencia del vi, l’oli no millora amb el temps, ja que per l’efecte oxidatiu l’oli va perdent els gustos afruitats, per tant el mes assenyat es consumir-ho dins de l’any de producció. N’obsta’t, un oli ben conservat pot durar 24 mesos sense perdre les seves característiques organolèptiques.

Saps que el aire, la llum i la calor afecten a l’oli d’oliva, per tant es convenient conservar-lo adequadament a temperatura ambient, en un punt allunyat de la llum solar directa i en un recipient tancat.

Saps que el color de l’oli no te cap relació amb el seu gust o el seu aroma. El color de l’oli no determina la seva qualitat. El color el dona la varietat.

Saps que la utilització de oli d’oliva verge extra produeix un descens en sang del colesterol, amb la particularitat de que  mentre mante els nivells del HDL, que es la fracció protectora de la arteriosclerosis, disminueix considerablement la presencia del LDL (Colesterol Dolent).

Saps que consumir una dieta rica en oli d’oliva verge extra redueix el risc de arteriosclerosis.

Saps que una gran part de la comunitat medica opina que l’oli d’oliva verge extra es antioxidant, facilita el flux cardiovascular i ajuda a retardar l’envelliment, així com també facilita la digestió, redueix el risc d’infermetats coronaries i ajuda a mantenir baixa la pressió sanguínia.

Saps que l’oli d’oliva verge extra es ric en vitamines A, D, K i especialment en Vitamina E.

allioli_02sapsque