Skriv ut

Processen

super_proces

 

Beredningen av Can Companyò  arbequina oliver är helt hantverksmässigt. Olja genom kallpressas en gång och endast genom mekaniska processer. Oliverna kommer enbart från de egna odlingarna vilket garanterar den allra bästa kvaliteten på vår produkt.

Processen är följande:  När oliverna nått sin optimala mognad skördas de manuellt eller mekaniskt och transporteras sedan inom 24 timmar till kvarnen. Där skiljs oliverna ifrån eventuella blad  och rengörs för malning – processen.

De rena oliverna är nu färdiga att gå genom kvarnen. Oliverna mals till olivpress-massa . Denna massa överförs till en ”mixer” där de homogeniseras en tid för att underlätta den efterföljande separeringen av fasta ämnen (olivkärnor)  och vätskor (vatten och olivolja)  i en centrifug. Då massan separerats från vätskan, får vätskan gå igenom en vertikal centrifug som separerar vattnet från  vår från slutprodukt : oljan.

För att garantera den bästa kvaliteten, lagras oljan i rostfria tankar för att d�refter tappas på flaskor och distribueras till försäljning.

 

Video Can Companyó

 

Oliva_1Flor1