Imprimeix

L'oli

superior

 

L’oli d’oliva és un regal de la natura

Hi ha un aliment del qual no ens adonem de la importància que té, ja que l’inclou de manera habitual en gairebé tots els plats que cuinem; és el producte que es treu de les olives: l’oli.
Sense oli ens seria difícil gaudir de molts menjars i desapareixerien de la nostra taula sofregits, l’allioli o el pa amb tomàquet. La cuina sense oli seria més aviat trista.
Les seves virtuts no són únicament organolèptiques, l’oli també té un lloc important en el camp de la salut.

L’oli és un gran aliat del cor

L’oli ajuda a tenir les artèries netes i fa que la sang que bombeja el cor arribi sense dificultats a tots els racons de l’organisme.
Aquesta propietat cardiovascular és deguda al fet que l’oli evita l’oxidació de greixos de la sang i fa que no s’enganxin les artèries. Com que tots tenim cor (encara que en algú costa de creure), a tots ens serà d’utilitat prendre oli diàriament.
Un altra virtut és la derivada del seu contingut en vitamina E.
Aquesta vitamina fa que se’l consideri com un producte antienvelliment, que millora també les defenses de l’organisme i la mobilitat dels pacients amb artrosi.
I per acabar, uns quants consells sobre l’oli d’oliva
• Trieu l’oli d’oliva verge. És un dels millors a l’hora de pensar en la salut, però qualsevol de les seves varietats, si és de la nostra terra, ja és una garantia.
• A més, pel fet d’afegir oli d’oliva a les hortalisses, augmentem l’absorció d’algunes vitamines liposolubles que porten els aliments, per la qual cosa   productes com ara el tomàquet, pel fet d’amanir-lo multiplica les seves propietats dins l’organisme ( recordeu que es considera preventiu del càncer de pròstata)
L’oli d’oliva és un regal de la natura, tant per les seves propietats organolèptiques com pel fet que afegeix més salut a qualsevol plat.

Dr. Pilar Senpau
Llicenciada en medicina i cirurgia, especialitzada en dietètica
Fragment extret del llibre Fruits de la Vida, editat per Proa.

papp_olivera