Imprimeix

Com conservar un OOVE

Consells per conservar l’oli d'oliva verge extra Can Companyó en les seves condicions òptimes.

El nostre oli d'oliva verge extra és un pur suc d'olives sense conservants ni colorants, i encara que la seva durada és molt més gran que la d'altres sucs, hem de conservar de manera adequada perquè no perdi les seves propietats i mantingui la seva aroma i sabor original.

Per ser un producte natural, les seves propietats poden alterar-se amb el pas del temps, pel que resulta important consumir-lo en el període de temps com a consum preferent en l'envàs.

1. Compte amb la llum:

La llum està reconeguda com el major enemic de l'oli. Les reaccions de enranciment són catalitzades per la llum provocant:

• Decoloració de l'oli.

• Formació de compostos d'oxidació secundària.

• Alteració del gust i l'olor.

• Perduda en el seu contingut en vitamina E i polifenols.

Recomanem tenir-lo guardat en un lloc fosc del teu rebost o cuina, com per exemple dins d'un armari. Nosaltres minimitzem l'efecte de la llum envasant en vidre fosc, o en llautó impermeabilitzat, ja que el mantenen allunyat de la llum.

2. Compte amb l'aire:

L'aire accelera la descomposició de l'oli, per la qual cosa és important tancar sempre les ampolles, llaunes o recipients que continguin l'oli després del seu ús. L'aire accelera el procés d'oxidació. És important que els envasos no quedin gairebé buits durant mesos sense utilitzar.

3. Compte amb els fums i olors:

En la mesura del possible, hem d'allunyar l'oli d’oliva verge extra de vapors o fums generats al cuinar, ja que li transmetran mals sabors, el contaminaran i faran malbé segons vagi passant el temps. L'oli d'oliva verge extra és una esponja que absorbeix totes les olors.

4. Compte amb la calor:

La temperatura ideal de conservació del nostre oli d'oliva verge extra està entre els 16 i els 22 graus. En el cas de conservar-se a temperatures més baixes, l'oli començarà a solidificar causa del seu alt contingut en àcid oleic. Es podran observar que apareixen partícules i boletes blanques en suspensió que no són més que el greix vegetal solidificada, i que tornaran a fondre conforme augmenti la temperatura ambient sense pertorbar les propietats ni el gust de l'oli d'oliva verge extra. És important no sotmetre a l'oli d'oliva verge extra a canvis constants i sobtats de temperatura.


CAT_Consells_per_conservar_OOVE.pdf